Open kaart: voor niets gaat de zon op...


Oude kaarten spreken tot de verbeelding. De belangstelling ervoor groeit en het publiek wordt steeds breder. De kaarten vertellen het verhaal van de omgeving waarin men is opgegroeid en/of woont, leeft en werkt. En vaak bieden ze een nieuwe, verrassende kijk op die omgeving.

Friesland op de Kaart doet er nog een schepje bovenop. Door ze op een nieuwe, innovatieve manier te presenteren, gaan de oude kaarten nog meer tot de verbeelding spreken. De Google Maps-overlays geven het kaartmateriaal letterlijk een nieuwe dynamiek en laten de geschiedenis op een unieke manier tot leven komen. Heden en verleden in één beeld verenigd: fascinerend voor jong en oud. 

We zorgen er ook voor dat het publiek blijft komen. Op verschillende manieren houden we 'houden het verhaal gaande': 

Knipkaart 
Iedere week publiceren we een kaartfragment waarvan men moet aangeven waar/wat het is en uit welke kaart het geknipt. Dit 'historisch zoekplaatje' was geruime tijd onderdeel van een succesvolle rubriek in de Leeuwarder Courant en kent daardoor een grote en trouwe schare fans. 

Weekkaart
Ook zetten we wekelijks een kaart in de spotlights. Dat kan een kaart zijn die toegevoegd is aan de collectie, of een bestaande kaart waarover iets meer verteld wordt. 
 
Social media
Via Facebook en Twitter leggen we verbindingen tussen de actualiteit en het historisch kaartmateriaal op deze website. Of andersom.  
 

Eén en ander resulteert in gemiddeld zo'n 180 pageviews per dag, een aantal waarmee u uw voordeel kunt doen. 
 

Klik hier voor de mogelijkheden om te adverteren
Klik hier voor de mogelijkheden om een kaart te adopteren
Klik hier om een bedrag te doneren