Uw eigen kaarten in Google Maps


Wilt u historische kaarten uit uw eigen collectie als overlay in Google Maps laten zien? Wij helpen u graag. Hieronder in het kort de mogelijkheden. Bel of mail ons voor uitgebreidere informatie.
 
Basismateriaal
Wij gaan ervan uit dat u uw kaarten digitaal en in hoge resolutie beschikbaar hebt.
 
Georefereren en tile-based aanleveren
De eerste stap is het zogenaamde georefereren. Daarbij worden de kaarten zo precies mogelijk aan de actuele ondergrond ‘gekoppeld’. Vanwege onze uitgebreide ervaring kunnen wij uw kaarten tegen een zeer scherpe prijs georefereren. Die prijs varieert van € 89 tot € 129 per kaart, afhankelijk van de ouderdom/nauwkeurigheid van de kaart en het soort en de hoeveelheid informatie op de kaart.
De gegeorefereerde kaarten leveren wij 'tile-based' aan, zodat ze direct in (bijvoorbeeld) Google Maps getoond kunnen worden als overlays die meer en minder transparant gemaakt kunnen worden.   

Cursus georefereren
Desgewenst kunt u het georefereren van de kaarten ook binnen uw organisatie uitvoeren, of lokale historische verenigingen faciliteren zodat zíj het georefereren kunnen doen. In beide gevallen kunnen wij een korte cursus georefereren verzorgen.
 
Website en hosting
Uw eigen, bestaande website kan prima fungeren om de kaarten te ontsluiten en ze als overlay in Google Maps te openen. In dat geval ligt het voor de hand om het bewerkte kaartmateriaal ook op uw eigen server(s) op te slaan.  
Natuurlijk is het ook mogelijk om (een deel van) uw kaartencollectie via een aparte website aan het publiek te presenteren. Ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn. Op basis van een vrijblijvend gesprek over uw wensen maken wij graag een offerte op maat.